Sorobon and Lagoen covered by sargassum

March 6, 2018

Sorobon en Lagoen overspoeld door sargassum.

Sinds gisteren is er een enorme invasie van sargassum wier aan de oostkust. Sorobon en Sorobon zijn de meest getroffen gebieden momenteel. Vanwege dreiging van zware stormen in het noorden van het Caribisch gebied, is de verwachting dat er meer sargassum in de komende dagen naar Bonaire afdrijft.

Sargassum is een bruine alg die de drijvende zeewiermatten vormen die bekend staan ​​als de Sargassozee in de Atlantische Oceaan. In de open oceaan zijn deze drijvende matten buitengewoon divers en vormen ze een belangrijk leefgebied voor meer dan 250 soorten vissen en ongewervelde dieren, waarvan er veel nergens anders voorkomen. Soms breekt een stuk van de mat af en reist naar het Caribisch gebied waar het op onze kusten terechtkomt.

Zodra het sargassum de kust raakt, wast het op, of hoopt het op, zinkt en rot. Wanneer het gaat rotten, wordt alle zuurstof opgebruikt en vormen zich waterstofsulfide, beiden veroorzaken verstikking bij de zeedieren. Veel babyschildpadden, kreeften en vissen kunnen hierdoor worden gedood. We hebben hulp nodig om zoveel mogelijk levende wezens uit de sargassum te verwijderen en ze te verplaatsen.

retrieved from Bonaire nieuws on 22 March 2018

Back to search results