Ontwikkelingsmogelijkheden voor de agrarische sector in Caribisch Nederland

De huidige voedselproductie op de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba is beperkt. Zowel de overheid als de lokale bevolking hebben de afgelopen jaren initiatieven genomen om de voedselproductie te verhogen. Deze studie trekt daar lering uit en komt met concrete aanbevelingen voor zowel het beleid als de sector (land- en tuinbouw, veeteelt en visserij). Centraal staan, voor elk van de drie eilanden, vier op te stellen plannen: een integraal zoetwaterplan, een agrarisch ontwikkelplan, een visserijontwikkelplan en een agrarisch onderwijsplan. Dit onderwijsplan moet leiden tot een grotere interesse voor lokale voedselproductie bij jongeren en dient zich te richten op kennis en vaardigheden ten behoeve van zowel duurzame innovatieve intensivering van productiesystemen als professionele voedselproductie in combinatie met nevenactiviteiten met betrekking tot toerisme of zorg.

Trefwoorden: Caribisch Nederland, duurzame voedselproductie, zoetwaterplan, agrarisch ontwikkelplan, visserijontwikkelplan, agrarisch onderwijsplan.

Back to search results