Handboek Professionele Groententeelt Bonaire

Arie Boers heeft drie jaar lang groenten en kruiden geproduceerd voor supermarkten en restaurants op Bonaire. Zijn kennis en ervaring staat in dit handboek. Dit is het eerste handboek over de productie van groenten voor de markt op Bonaire. Het is bedoeld voor de (semi) professionele teler. Het handboek is als volgt gestructureerd: 

Eerst wordt beschreven welke voorwaarden belangrijk zijn om te kunnen slagen bij het telen van groenten op Bonaire. Vervolgens wordt besproken wat er nodig is om een ​​zo gezond mogelijke bodem te creëren, te bevochtigen en bemesten. Hier op volgend worden de meest voorkomende ziekten en plagen beschreven, gevolgd door preventieve maatregelen hiertegen. Het beschrijft ook wat de ervaringen zijn op het gebied van arbeid, verpakking, specifieke teeltkosten en belangrijke leveranciers. Ten slotte worden conclusies getrokken en aanbevelingen gedaan over wat belangrijk is om een ​​commerciële landbouwsector op Bonaire op te zetten.

Zie film op youtube: https://youtu.be/fSWwcJ8M58c

Beschikbare talen: Nederlands, Engels.

 

Back to search results